Longklachten

Met welke klachten kunt u terecht bij de longfysiotherapeut?

Voor mensen met een longaandoening die last hebben van bijvoorbeeld kortademigheid bij inspanning, moeite met ophoesten van slijm, verminderde conditie, energie en/ of spierkracht. Lees verder op www.luchtwerk.net

Wat kan de longfysiotherapeut voor u betekenen?

De longfysiotherapeut kan u helpen bij bijvoorbeeld het ontwikkelen van een goede ademhalingstechniek, een goede hoesttechniek en ontspanningsoefeningen, het verbeteren van de conditie en spierkracht en het aanleren van een actieve levensstijl. Lees verder op www.luchtwerk.net

Waar vindt u een longfysiotherapeut bij u in de buurt?

Kijk op www.luchtwerk.net of op de plattegrond hieronder.

   Wist u dat…

   …stoppen met roken de belangrijkste stap in de behandeling van COPD is.
   …uit promotieonderzoek in het Universitair Medisch Centrum Maastricht (01-02-2017) blijkt dat fysiotherapie de belangrijkste interventie is bij COPD om longaanvallen te voorkomen of uit te stellen.
   …verantwoord bewegen het beloop van (long)ziekten gunstig kan beïnvloeden en daarmee ook de kwaliteit van leven.
   …bewegen de algehele conditie verbetert en dyspneu en vermoeidheid vermindert en het risico op sterfte of ziekenhuisopname, of het ontstaan van een andere aandoening vermindert.

   Ervaringen

   “Op den duur vermeed ik steeds meer activiteiten, bang om weer kortademig te worden. De fysiotherapeut leerde mij ademhalingstechnieken zodat ik mijn ademhaling veel beter onder controle heb en ik het weer aandurf om op de fiets te stappen.”(Mevr. C., 76 jaar, COPD Gold 3)

   Fietsen COPD

   “Ik ben vrijwilliger bij de Zonnebloem, maar heb de laatste uitjes afgezegd omdat ik er tegen op zag om rolstoelen te duwen. De laatste keer dat ik meeging was ik zo kortademig en waren mijn benen zo moe… Inmiddels train ik alweer een poosje bij de fysiotherapeut waar ik leer hoe ik mijn ademhaling kan verbeteren en onder andere mijn beenspieren sterker maak. Volgende week ga ik weer vol vertrouwen mee met de Zonnebloem!”(Mevr. J., 67 jaar, COPD Gold 2)

   Inhaler COPD

   “Helaas belemmert mijn longziekte mij steeds meer in mijn dagelijks leven. Ik gebruik dag en nacht zuurstof en alles kost mij veel energie. Toch probeer ik 2 keer per week naar de fysiotherapeut te gaan om te oefenen. Het fijne is dat mijn fysiotherapeut probeert met mij mee te denken en soms handige oplossingen weet voor mijn problemen. De betrokkenheid van de fysiotherapeut waardeer ik zeer.”(Dhr. S., 66 jaar, COPD Gold 4)